CodinGame – Játék programozóknak

közzétéve: 2015-12-13frissítve: 2019-07-31olvasási idő: 5 perc

Ez egy elképesztően szórakoztató és hasznos cucc játszva fejlődéshez. Ha egy nap 48 órából állna, biztos minden nap tolnám (de a valóságban sajnos nagyon ritkán van rá időm).

Elsősorban a szórakozásról szól az egész. Ahogy minden játéknál, itt is megvan a motiváció, a sikerélmény, amikor sikerül megoldanod egy nehéz problémát (néha tényleg elég durvák jönnek szembe), vagy amikor előrelépsz pár helyet a ranglistán. De nem csak erről van szó.

CodinGame mint önfejlesztő játék

Mi, webfejlesztők általában rutin dolgokkal foglalkozunk. Ritkán kerülünk olyan helyzetbe, amikor igazi kihívásokkal kell szembenéznünk, amikor tényleg gondolkodnunk kell valamin ahelyett, hogy előkapnánk valami berözgült sablont a probléma megoldására. A hétköznapi munkánk során a kognitív képességeink helyett sokkal inkább a tárgyi tudásunkra és a tapasztalatunkra támaszkodunk. Például a valóságban ismerned kell CMS -eket, frameworköket, tervezési mintákat, tiszta kódot kell írni, stb. Nyilván ezek is tök nehéz dolgok, de másképp dolgoztatják meg az agyad, mint mondjuk egy logikai játék.

A CodinGame ennek a szöges ellentéte: tárgyi tudás szinte egyáltalán nem kell hozzá. Csak egy szabadon választott programnyelvet kell ismerned, meg a hozzá tartozó standard libraryt. A tényleges programozói kvalitások számítanak. Az, hogy hogyan tudsz egy komplex problémát apró, majd ezeket még apróbb részfeladatokra bontani, végül az így kialakuló algoritmust lekódolni.

A szabadon választható programnyelvek egyébként azt is lehetővé teszik, hogy új nyelveket tanulj meg, vagy felelevenítheted azokat a nyelveket, amelyeket már vagy ezer éve nem használtál.

Összegezve tehát, ha jó fejlesztő szeretnél lenni, a valóságban rengeteg mindenhez kell értened, de azokat a képességeidet, amelyeket ritkán használsz a gyakorlatban, a CodinGame segítségével karban tudod tartani.

CodinGame & karrier

A játék kiváló terep a legjobb fejlesztőket kutató fejvadászok számára, ezért eléggé ki is van hegyezve erre a platform. A Job Store -ban konkrét állásajánlatok között böngészhetsz, de az úgynevezett szponzorált feladványok megfejtésével vagy a versenyeken elért eredményeddel is felkeltheted olyan világcégek figyelmét, mint például a Nintendo.

Szóval nagyon menő dolog ez, minden fejlesztőnek ajánlom. Szórakoztat, fejleszt és álmaid állásához is hozzásegíthet. Próbáld ki, és kövesd be a profilomat, ha már arra jársz.

Samu József
Samu József

Webfejlesztő. Nyitott az újdonságokra - frontenden és backenden egyaránt. Igényli a valódi kihívásokat. Tudja, hogy csak akkor maradhat képben, ha minden nap képes fejlődni.